Αποκλειστική Ανάθεση σε Μεσίτη: 7 λόγοι που Δίνει Αξία στο Σπίτι σας
/
/
Αποκλειστική Ανάθεση σε Μεσίτη: 7 λόγοι που Δίνει Αξία στο Σπίτι σας
Αποκλειστική Ανάθεση σε Μεσίτη - 7 λόγοι που Δίνει Αξία στο Σπίτι σας

Αποκλειστική Ανάθεση σε Μεσίτη: 7 λόγοι που Δίνει Αξία στο Σπίτι σας

Θέλετε να πουλήσετε το σπίτι σας στην υψηλότερη δυνατή τιμή; Η αποκλειστική ανάθεση στο μεσίτη που θα συνεργαστείτε είναι ο πιο ασφαλής τρόπος.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι πώλησης ενός ακινήτου, αλλά ποιος είναι ο καλύτερος; Εξαρτάται, φυσικά, από τις συνθήκες αλλά και από τον ποιον ρωτάτε. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα αν αποφασίσετε να υπογράψετε με τον μεσίτη σας μια συμφωνία αποκλειστικής ανάθεσης.

Τι είναι μια αποκλειστική ανάθεση ακριβώς;

Είναι μια συμφωνία που έχει συναφθεί μεταξύ ενός μεσίτη ακινήτων και του πωλητή ακινήτων. Στη συμφωνία, ο πωλητής παρέχει στον μεσίτη το δικαίωμα να αναλάβει αποκλειστικά τη πώληση του ακινήτου – ήτοι ο πωλητής δεν θα απευθυνθεί και σε άλλους μεσίτες όπως μπορεί να κάνει με την απλή ανάθεση.

Τα πλεονεκτήματα της αποκλειστικής ανάθεσης

Ναι, θα υπογράψετε μια αποκλειστική συμφωνία Real Estate και θα πληρώσετε προμήθεια στον κτηματομεσίτη μόλις πωληθεί το ακίνητο. Τα πλεονεκτήματα όμως είναι πολλά.

Το πρώτο και κύριο είναι ότι λίγοι ιδιοκτήτες καταφέρνουν να πωλήσουν το σπίτι τους χωρίς τη μεσιτεία ενώ οι απώλειες στην τιμή πώλησης είναι συνήθως μεγάλες. Στο εξωτερικό, όπου γνωρίζουν ακριβώς αυτή τη δυσκολία, η μεσιτεία και ειδικά η αποκλειστική ανάθεση είναι σχεδόν κανόνας για τους ιδιοκτήτες. Γνωρίζουν, εξάλλου, ότι ο μεσίτης διαθέτει εμπειρία και ένα ευρύ φάσμα πόρων στη διάθεσή του για να πραγματοποιηθεί η πολυπόθητη πώληση, και πολύ περισσότερο, σε τιμή που θα ανταποκρίνεται στην αξία του σπιτιού και τις ανάγκες του ιδιοκτήτη.

Ενώ αυτός ο τύπος συμφωνίας πώλησης μπορεί να ακούγεται περιοριστικός, είναι πραγματικά πολύ ωφέλιμος και εδώ είναι επτά λόγοι για τους οποίους αξίζει να της δώσετε προσοχή:

1) Εμπιστοσύνη: Οι μεσίτες έχουν καθήκον να συμβάλλουν τα μέγιστα στους πελάτες τους που τους έχουν δεσμεύσει να εμπορεύονται τα ακίνητά τους.

2) Ο μεσίτης σας μπορεί να ξοδέψει περισσότερο χρόνο στην ιδιοκτησία σας: Με μια αποκλειστική ανάθεση, ο μεσίτης σας μπορεί να καταβάλει περισσότερο χρόνο και προσπάθεια για να κατανοήσει την ιδιοκτησία σας. Καθώς η μεσιτεία είναι ένα επάγγελμα που βασίζεται στην προμήθεια, οι μεσίτες ξοδεύουν πολύ απλήρωτο χρόνο για την επεξεργασία πληροφοριών σχετικά με ένα ακίνητο και μια αγορά. Χωρίς αποκλειστική ανάθεση, ο μεσίτης γνωρίζει ότι αφού υπάρχουν και άλλοι μεσίτες που προωθούν ένα συγκεκριμένο ακίνητο, οι πιθανότητες για προμήθεια λιγοστεύουν. Αυτό είναι αρκετά αποτρεπτικό –και αν το σκεφτεί κανείς πολύ δίκαιο- για να ξοδεύει χρόνο (και χρήμα) για μια ιδιοκτησία που μπορεί τελικά να πωληθεί από άλλον.

3) Οι λεπτομερείς πληροφορίες που θα χρησιμοποιήσει ο μεσίτης σας εξοικονομούν χρόνο για τους αγοραστές ακινήτων και τους αντιπροσώπους τους: Όταν η ιδιοκτησία σας έχει ανατεθεί σε έναν ικανό μεσίτη που έχει περάσει ώρες για να διερευνήσει τα χαρακτηριστικά του ακινήτου και τις επιθυμίες του πωλητή και στη συνέχεια να δημιουργήσει ένα λεπτομερές πακέτο πληροφοριών, διευκολύνει τον μεσίτη του αγοραστή βοηθώντας τον να κερδίσει χρόνο. Επίσης, παρέχει εμπιστοσύνη ότι οι πληροφορίες είναι ακριβείς και αξιόπιστες.

4) Αυξάνει την πιθανότητα να δουν την ιδιοκτησία σας περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές: Οι μεσίτες των υποψήφιων αγοραστών είναι επίσης πολύ προσεκτικοί και ως προς τον χρόνο που ξοδεύουν για να βρουν το κατάλληλο ακίνητο καθώς πρέπει να συλλέγουν πληροφορίες για πολλά ακίνητα ταυτόχρονα τα οποία θα παρουσιάσουν στους πελάτες τους. Συχνά δεν θα ασχοληθούν ιδιαίτερα με μια ελλιπώς καταχωρημένη ιδιοκτησία, επειδή οι πληροφορίες που χρειάζεται δεν είναι άμεσα διαθέσιμες.

5) Αποτελεί διαβεβαίωση για τον μεσίτη σας: Μια αποκλειστική ανάθεση ορίζει ότι ο πωλητής θα πληρώσει προμήθεια. Χωρίς γραπτή συμφωνία, ο μεσίτης έχει μόνο τη λεκτική διαβεβαίωση του πωλητή ότι θα πληρωθεί κατά το κλείσιμο.

Καθώς ο μεσίτης θα έχει καταβάλει προκαταβολικά έξοδα για την διαφήμιση του ακινήτου, την προετοιμασία του πακέτου πληροφοριών προσφοράς, τη φωτογράφιση κ.λπ., θα πρέπει να έχει συμφωνήσει ότι θα πληρωθούν εάν η συναλλαγή είναι επιτυχής.

6) Διασφαλίζει τη συνεργασία από όλες τις πλευρές: Ένας μεσίτης είναι σπάνια τόσο δύστροπος που αρνείται να συνεργαστεί με άλλους μεσίτες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν και αυτοί οι μεσίτες βέβαια, αλλά είναι πολύ λίγοι, και όλοι οι άλλοι μεσίτες γνωρίζουν να τους αποφεύγουν.

7) Επαγγελματικό μάρκετινγκ του ακινήτου σας: Μια αποκλειστική ανάθεση σημαίνει επίσης ότι λαμβάνετε μια ενδελεχή ανάλυση αγοράς του ακινήτου σας και της γύρω περιοχής για να καθορίσει την καλύτερη στρατηγική για τη μεγιστοποίηση του κέρδους σας. Ο μεσίτης σας δεν θα χρησιμοποιήσει μόνο αυτό το εργαλείο, αλλά επιπλέον θα αναλύσει την υψηλότερη και καλύτερη χρήση του ακινήτου για να καθορίσει την καλύτερη στρατηγική μάρκετινγκ.

Γενικά, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα που σας παρέχει μια αποκλειστική ανάθεση και ως προς τη διαφήμιση. Ο μεσίτης σας θα χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο εργαλείο και στρατηγική μάρκετινγκ για να πουλήσει την ιδιοκτησία σας με επιτυχία. Η μεσιτεία, δεν είναι μόνο η διάθεση χρόνου για την καταχώριση μιας ιδιοκτησίας, αλλά και χρήση πόρων υψηλής τεχνολογίας οι οποίοι, συχνά, δεν είναι ευκαταφρόνητοι.

Αποκλειστική Ανάθεση στη RE/MAX Plus

Στη RE/MAX Plus θα προετοιμάσουμε ένα πλήρες πακέτο marketing για παρουσίαση σε μελλοντικούς αγοραστές. Θα επικοινωνήσουμε προσωπικά με όλους τους μεσίτες και τους ενδιαφερόμενους στην περιοχή όπου βρίσκεται το ακίνητό σας αλλά και σε άλλες περιοχές όπου υπάρχουν προοπτικές για την ιδιοκτησία σας. Επιπλέον, θα γίνει καταχώριση της στην πολύ σημαντική βάση δεδομένων της RΕ/ΜΑΧ, η οποία σας δίνει πρόσβαση σε μια «δεξαμενή» χιλιάδων αξιολογημένων αγοραστών ακινήτων.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να εμπιστευθείτε στη RΕ/ΜΑΧ Plus για την πώληση της ιδιοκτησίας σας. Με την αποκλειστική ανάθεση θα δώσετε στον έμπιστο και υπεύθυνο μεσίτη σας ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες ώστε να απογειώσει την αξία του ακινήτου σας.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart