Έχετε την Πειθαρχία για να Πετύχετε τους Στόχους σας;
/
/
Έχετε την Πειθαρχία για να Πετύχετε τους Στόχους σας;
Η Επιτυχία ενός Συμβούλου Ακινήτων Απαιτεί Πειθαρχία

Έχετε την Πειθαρχία για να Πετύχετε τους Στόχους σας;

Η επιτυχία ενός συμβούλου ακινήτων είναι ένα μείγμα σαφών στόχων, εκμετάλλευσης των ευκαιριών και το σημαντικότερο αποφασιστικότητας για να κεφαλαιοποιήσει τα κέρδη από αυτά τα δύο. Χωρίς όμως την απαραίτητη πειθαρχία δεν είναι εύκολο να πετύχει.

Στη RE/MAX Plus, μέσα από την από την πολυετή εμπειρία μας στο χώρο του real estate, έχουμε ξεχωρίσει τέσσερα σημεία πού θα σας βοηθήσουν να καλλιεργήσετε την πειθαρχία που χρειάζεστε.

1) Δώστε σημασία στις λεπτομέρειες

Η εταιρική κουλτούρα στις περισσότερες επιχειρήσεις τείνει να επιβραβεύει αυτό που οι διευθυντές ονομάζουν μεγάλη εικόνα ή όραμα. Όμως η επιτυχία στη μεγάλη εικόνα εξαρτάται από το πώς διαχειρίζεστε τις μικρές καθημερινές εργασίες και συνήθειες σας.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τα πράγματα που κάνετε κάθε μέρα στη δουλειά σας: τα e-mail που δέχεστε, τις επαφές με τους πελάτες σας ακόμα και τις αναρτήσεις στα social media. Πόσο χρόνο σας απορροφούν; Τι θα μπορούσατε να κάνετε για να τα οργανώσετε καλύτερα; Η αποτελεσματικότητα σας στις μικρές και καθημερινές εργασίες θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το πώς θα τα πάτε στη μεγάλη εικόνα.

2) Θέστε συγκεκριμένους στόχους και τακτικές

Αντί να βάζετε ασαφείς στόχους, δοκιμάστε να γίνετε πιο συγκεκριμένοι. Σπάστε τον μεγάλο στόχο σε μικρότερους μετρήσιμους στόχους και δοκιμάστε κάθε μέρα να πετυχαίνετε έναν διαφορετικό από αυτούς.

Για παράδειγμα ο στόχος θέλω να βρω πωλητές ακινήτων μέσω των social media είναι πολύ γενικός και ασαφής. Αντί για αυτό δοκιμάστε να βάλετε στο αυριανό σας πρόγραμμα τον στόχο «Θα δημιουργήσω 4 post για το facebook που θα ανεβάσω αυτή την εβδομάδα».

3) Δημιουργήστε μία καθημερινή ρουτίνα

Είπαμε και προηγουμένως η πειθαρχία φέρνει την επιτυχία. Πειθαρχία είναι να μπορείτε να επαναλαμβάνετε κάτι παραγωγικό κάθε μέρα. Αυτό ενσταλάζει μία αίσθηση δέσμευσης πού βοηθάει να κάνετε τη δουλειά σας πιο αποτελεσματικά.

Σχεδιάστε λοιπόν μία καθημερινή ρουτίνα με όλα εκείνα τα μικρά καθήκοντα που θα σας κάνουν επιτυχημένο σύμβουλο ακινήτων. Θα μπορούσατε για παράδειγμα να χρησιμοποιήσετε τις πρωινές ώρες για να απαντήσετε στα e-mail σας, να κάνετε αναρτήσεις σας social media και να γράψετε άρθρα για το blog σας. Το απόγευμα αφού έχετε τελειώσει τα ραντεβού σας θα μπορούσατε να κανονίσατε τα ραντεβού της επόμενης ημέρας ή να δημοσιεύσετε νέες αγγελίες για τα ακίνητα που έχετε προς πώληση.

Ακολουθώντας πειθαρχημένα αυτή την καθημερινή ρουτίνα για μερικές εβδομάδες σε λίγο καιρό θα μπορείτε να την κάνετε χωρίς να κοιτάτε το πρόγραμμά σας, για να θυμηθείτε τι έχετε να κάνετε σήμερα.

4) Να είστε ανοιχτοί σε αλλαγές αλλά όχι σε ανατροπές

Ένας σοφός στρατηγός είπε κάποτε πώς το καλύτερο σχέδιο μάχης πεθαίνει με το που πέφτει η πρώτη τουφεκιά. Είναι αλήθεια ότι καθημερινά θα παρουσιαστούν απρόβλεπτες καταστάσεις που θα δοκιμάσουν την πειθαρχία στο πρόγραμμά σας.

Είναι σημαντικό να είστε ευπροσάρμοστοι στις αλλαγές και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Πιθανώς μέσα σε αυτές να ανακαλύψετε νέους πιθανούς πελάτες, νέες ιδέες ή τρόπους για να πετύχετε περισσότερα. Αλλά μην αφήνετε να αποσπαστεί τόσο η προσοχή σας ώστε να χάσετε το στόχο σας.

Η πειθαρχία στην πορεία που έχετε χαράξει είναι αυτό που θα σας πάει μακριά στο δρόμο της επιτυχίας.


Θέλετε να γίνετε ένας επιτυχημένος σύμβουλος ακινήτων; Μπείτε στην ομάδα του μεσιτικού γραφείου της RE/MAX Plus. Δώστε στην καριέρα σας το plus που χρειάζεται!

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart