Σύμβουλος Ακινήτων RE/MAX Plus – Μια Νέα Καριέρα στα Μέτρα σου
/
/
Σύμβουλος Ακινήτων RE/MAX Plus – Μια Νέα Καριέρα στα Μέτρα σου
Γιατί να Γίνεις Σύμβουλος Ακινήτων της REMAX Plus

Σύμβουλος Ακινήτων RE/MAX Plus – Μια Νέα Καριέρα στα Μέτρα σου

Σε μια εποχή που η επαγγελματική αποκατάσταση μοιάζει με στοίχημα, εσύ μπορείς να κάνεις την έξυπνη κίνηση. Αρκεί να ρίξεις μια γρήγορη ματιά στα στοιχεία της αγοράς ακινήτων η οποία κινείται -ειδικά στα Νότια Προάστια της Αθήνας- όλο και πιο ανοδικά. Και να σκεφτείς πολύ σοβαρά τις επαγγελματικές δυνατότητες που, αντίθετα με άλλους τομείς, η ευνοϊκή συγκυρία προσφέρει. Ειδικά αν επιθυμείς να ακολουθήσεις μια καριέρα με σοβαρές προοπτικές ή αν έχεις κουραστεί από τη στασιμότητα σε προηγούμενη θέση, το επάγγελμα «Σύμβουλος Ακινήτων» μοιάζει να σου χαμογελά με νόημα.

Ο ρόλος του συμβούλου ακινήτων

Ο σύμβουλος ακινήτων είναι ο άνθρωπος-κλειδί για όποιον επιθυμεί να αγοράσει ή να πωλήσει ένα σπίτι – και όχι μόνο. Ξέχνα τη λανθασμένη εικόνα του μεσίτη που δείχνει απλώς σπίτια σε ενδιαφερόμενους. Ο σύμβουλος ακινήτων αποτελεί και μπορεί να αναδειχθεί στον πιο πολύτιμο κρίκο σε μια αγοραπωλησία, στο πρόσωπο εκείνο που κάθε ιδιοκτήτης εναποθέτει όλες τις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη του. Γιατί ακριβώς ο ρόλος του συμβούλου ακίνητης περιουσίας έχει διαστάσεις όχι μόνο οικονομικές αλλά πολύ περισσότερο κοινωνικές.

Τα οφέλη του να εμπιστευθεί κανείς έναν σύμβουλο ακινήτων είναι πολλαπλά. Πέρα από τη γνώση της αγοράς και την ικανότητα ανάλυσης των δεδομένων, ο σύμβουλος ακινήτων μπορεί να αναλάβει τη διαχείριση των μισθώσεων καθώς και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Επομένως, οι σύμβουλοι ακινήτων συνεργάζονται στενά με μια πληθώρα επιπλέον επαγγελματιών που σχετίζονται με το χώρο, από κατασκευαστικές εταιρείες και εργολάβους μέχρι δικηγόρους ακινήτων, τράπεζες και άλλους δανειοδοτικούς οργανισμούς.

Πρώτιστη ευθύνη ενός συμβούλου ακίνητης περιουσίας είναι να βοηθήσει τον πελάτη του, μέσω της διαδικασίας αγοράς ή πώλησης, να επιτύχει τους ατομικούς τους στόχους. Κατά την πρώτη συνάντηση με έναν πελάτη, ο σύμβουλος θα συζητήσει μαζί του για το τι ακριβώς επιδιώκει και επιθυμεί. Μόλις καθοριστούν επομένως οι στόχοι, ο σύμβουλος θα ξεκινήσει ενδελεχή έρευνα προκειμένου ο πελάτης να πετύχει αυτό που προσδοκά από την αγοραπωλησία έγκαιρα και οικονομικά. Με μια πρώτη ματιά επομένως, η δουλειά του συμβούλου ακινήτου είναι η αμερόληπτη γνώμη ενός εμπειρογνώμονα που θα βοηθήσει τον πελάτη του να έχει ρεαλιστικούς στόχους.

Έστω για παράδειγμα ότι υπάρχει ένας υποψήφιος πωλητής σπιτιού. Πέρα από τη βοήθεια που απλώς μπορεί να παράσχει για να προβεί ο πελάτης στην πώληση (αγγελίες, συγκέντρωση δικαιολογητικών, κτλ), ένας καλός σύμβουλος ακινήτων θα ρωτήσει πρώτα τον αγοραστή για τους συγκεκριμένους στόχους και τα κίνητρά του. Θα τον βοηθήσει να καθορίσει μια ρεαλιστική τιμή πώλησης, σύμφωνη με τα δεδομένα της αγοράς. Μόλις το ακίνητο προβληθεί προς πώληση στην αγορά, ο σύμβουλος θα βοηθήσει και πάλι τον πελάτη στην επικοινωνία με τους υποψήφιους αγοραστές, καθώς και στην επιλογή του καταλληλότερου από αυτούς.

Οι σύγχρονοι σύμβουλοι ακινήτων πρέπει να έχουν ισχυρές αναλυτικές ικανότητες, ώστε να μπορούν να αξιολογήσουν αποτελεσματικά τα ακίνητα και τις επενδύσεις για τους πελάτες τους. Απαιτείται επίσης μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια για τη διαχείριση όλων των πτυχών της συνεργασίας.

Εν ολίγοις ένας αξιόπιστος σύμβουλος ακινήτων γνωρίζει άψογα την αγορά της περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται – αλλά και πέρα από αυτήν. Γνωρίζει γενικότερα τι πωλείται και ξέρει πώς να προβάλλει το ακίνητο του πελάτη του ώστε να επιτευχθούν και οι στόχοι που εξαρχής εκείνος έχει θέσει. Σημαντική γνώση είναι επιπλέον εκείνη της κυκλικής λειτουργίας της αγοράς: έτσι ο σύμβουλός ακινήτων θα μπορεί να καθοδηγήσει τον ιδιοκτήτη ώστε να επιλέξει την κατάλληλη εποχή για να πουλήσει το ακίνητό του, γρήγορα και στην ευνοϊκότερη τιμή.

Πώς να γίνεις σύμβουλος ακινήτων

Για να γίνει κανείς σύμβουλος ακινήτων χρειάζεται απολυτήριο Λυκείου ή ισότιμο σχολείο της αλλοδαπής. Επιπλέον, ένας υποψήφιος επαγγελματίας που θέλει να ξεχωρίσει στον τομέα θα επιλέξει να αποκτήσει την άδεια μεσιτείας από το Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Φυσικά, για έναν σύμβουλο ακινήτων είναι εξαιρετικά χρήσιμες οι σπουδές στα Οικονομικά, στα Μαθηματικά και τη Στατιστική, είτε πρόκειται για πτυχίο είτε για σεμινάρια κατάρτισης. Πολλοί σύμβουλοι είναι επίσης πολιτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες οι οποίοι χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους για να πάνε ένα βήμα παραπέρα την καριέρα τους. Μήπως ωστόσο έχεις προηγούμενη εμπειρία στις πωλήσεις; Αν ναι έχεις ήδη άλλο έναν σύμμαχο στις επαγγελματικές σου φιλοδοξίες.

Επιπλέον, οι σύμβουλοι ακινήτων που ξεχωρίζουν έχουν προσαρμόσει τις νέες τεχνολογίες στην επαγγελματική τους καθημερινότητα. Με τα σύγχρονα εργαλεία που αυτές προσφέρουν, οι σύμβουλοι μπορούν να βρουν αριθμητικά περισσότερους κατάλληλους αγοραστές ή πωλητές ακινήτων σε εύλογο χρονικό διάστημα, στοιχείο που εκτιμούν ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η γνώση ή η εξοικείωση με στρατηγικές marketing είναι ένα επίσης σημαντικό όπλο στη φαρέτρα του συμβούλου ακίνητης περιουσίας. Αν θέλεις πράγματι να ξεχωρίσεις μπορείς να παρέχεις στους πελάτες σου υπηρεσίες επαγγελματικής φωτογράφησης, αφού η άριστη απεικόνιση είναι πολύ σημαντική για την προώθηση των ακινήτων μέσω του Διαδικτύου και των Social Media. Ειδικότερα, η φωτογράφηση 360ο είναι άκρως απαραίτητη στην περίπτωση που απευθύνεται κανείς σε αγοραστές από το εξωτερικό.

Το στοιχείο όμως που διακρίνει τον ταλαντούχο σύμβουλο ακινήτων είναι η ικανότητα επικοινωνίας. Αυτή θα σε βοηθήσει να κερδίσεις τον πελάτη, να τον καθοδηγήσεις στην πιο συμφέρουσα για εκείνον συναλλαγή, να ξεπεράσετε μαζί προβλήματα που θα παρουσιαστούν και τελικά να του χαρίσεις την καλύτερη εμπειρία από τις υπηρεσίες real estate που προσφέρεις.

Σύμβουλος στη RE/ΜΑΧ Plus: το συν που αναζητάς

Όλα τα παραπάνω προσόντα είναι επιθυμητά ωστόσο η απουσία τους από το βιογραφικό σου δεν σημαίνει ότι σου απαγορεύει να γίνεις ένας πολλά υποσχόμενος σύμβουλος. Πράγματι, ακόμη και κάποιος που δεν διαθέτει προηγούμενη εμπειρία μπορεί με την προσωπική δουλειά και φυσικά την κατάλληλη υποστήριξη να απογειώσει τις δυνατότητές του. Και εδώ αναδεικνύεται ο ρόλος της RE/MAX Plus που θα σου δώσει τα φτερά που αναζητάς για να πηγαίνεις όλο και πιο ψηλά. Το πιο σημαντικό; Η RE/MAX Plus θα είναι μαζί σου από τα πρώτα σου βήματα μέχρι την κορυφή.

Από την πρώτη κιόλας επαφή με τους ανθρώπους της RE/MAX Plus, θα διαπιστώσεις ότι στο διεθνές δίκτυό της κάθε σύμβουλος ακινήτων έχει στη διάθεσή του πληθώρα επιτυχημένων συναδέλφων, πρόθυμων να βοηθήσουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Στη βοήθεια αυτή προστίθεται μία μεγάλη βάση δεδομένων και πολλαπλά εργαλεία που κάνουν δυνατές και τις πιο δύσκολες αγοραπωλησίες.

Τα παραπάνω πλεονεκτήματα έχουν διττή σημασία. Και αυτό γιατί από τη μία, ο σύμβουλος ακινήτων ως επαγγελματίας μπορεί να απολαμβάνει ανεξαρτησία όντας κύριος της δικής του επιχείρησης ενώ από την άλλη, υπό την αιγίδα της RE/MAX Plus δεν είναι μόνος στον δρόμο για την επιτυχία.

Μάλιστα, στο μεσιτικό γραφείο νοτίων προαστίων RE/MAX Plus δίνουμε τα κατάλληλα κίνητρα για να μπορεί ο συνεργάτης μας να εξελίσσεται όλο και περισσότερο. Επιβραβεύουμε την κάθε προσπάθεια και υποστηρίζουμε την περαιτέρω πρόοδο των συνεργατών μας. Σε αντίθεση με άλλους εργασιακούς χώρους όπου συχνά η επιτυχία κάμπτεται από την παγιωμένη ιεραρχία ή/και τον αθέμιτο ανταγωνισμό, στη RE/MAX Plus ενθαρρύνουμε τους συνεργάτες μας να πετυχαίνουν και τους πιο φιλόδοξους στόχους τους.

Κάτι επιπλέον που χαρακτηρίζει τη RE/MAX Plus είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στον πελάτη – απαράβατος κανόνας για μας. Επίκεντρο αυτής της τακτικής, η άριστη επικοινωνία με τον πελάτη/συνεργάτη, στοιχείο που σημαίνει ότι οποιαδήποτε στιγμή και για οποιοδήποτε απορία, ο σύμβουλος ακινήτων είναι πάντα διαθέσιμος και πάντα στο πλευρό του πελάτη του.

Ακόμη και αν δεν είσαι εξοικειωμένος με μια τέτοια τακτική, καμία ανησυχία: Όπως και για κάθε άλλη πτυχή του επαγγέλματος, στη RE/MAX Plus θα σε βοηθήσουμε να αναπτύξεις κάθε πτυχή των δυνατοτήτων σου ώστε να αξιοποιήσεις στο μέγιστο τη διάθεση για εργασία με απολαβές τόσο οικονομικές όσο και κοινωνικές και ηθικές.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αν επιθυμείς ή σχεδιάζεις μια καριέρα ως σύμβουλος ακινήτων, η RE/MAX Plus είναι το πλέον αξιόπιστο μεσιτικό γραφείο στα νότια προάστια της Αθήνας για να συνεργαστείς.

Κάλεσε μας στο 210 985 1222 ή συμπλήρωσε τη φόρμα «Έλα στην Ομάδα μας» και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου μέσα σε 24 ώρες για να κανονίσουμε συνάντηση.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart