Επτά Συμβουλές από τους Top Agents μας σε Κάθε Νέο Μεσίτη
/
/
Επτά Συμβουλές από τους Top Agents μας σε Κάθε Νέο Μεσίτη
Επτά συμβουλές για εργασιακή επιτυχία και προσωπική ισορροπία που συγκέντρωσαν και προσφέρουν σε κάθε νέο μεσίτη οι Top Agents της RE/MAX Plus.

Επτά Συμβουλές από τους Top Agents μας σε Κάθε Νέο Μεσίτη

Δείτε επτά συμβουλές για εργασιακή επιτυχία και προσωπική ισορροπία που συγκέντρωσαν και προσφέρουν σε κάθε νέο μεσίτη οι Top Agents της RE/MAX Plus.

Είναι πολύ εύκολο για οποιονδήποτε να ξεκινήσει ως μεσίτης, αλλά για να πετύχει πραγματικά απαιτείται ένας ειδικός συνδυασμός δεξιοτήτων, ταλέντου, σκληρής δουλειάς και, φυσικά, χρειάζονται και μερικές εξαιρετικές συμβουλές. Ποιοι είναι οι πιο κατάλληλοι για συμβουλές; Μα εκείνοι που ήδη έχουν μια μεγάλη εμπειρία, έχουν δοκιμάσει, κερδίσει και χάσει, και πλέον βρίσκονται στην κορυφή. Αν και ο κάθε μεσίτης έχει τη δική του προσωπική εμπειρία, παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες εκείνες τις συμβουλές που βρίσκουν σύμφωνους τους περισσότερους βετεράνους της αγοράς ακινήτων. Αξίζει τον κόπο να δώσετε σημασία στα λεγόμενά τους για να κάνετε την αρχή στο επάγγελμα με το… δεξί και γρήγορα να δημιουργήσετε μια πραγματικά επιτυχημένη προσωπική επιχείρηση ακινήτων.

Να Έχετε Εμμονή Με Την Εμπειρία Του Πελάτη Σας

Ως μεσίτης, έχετε δεσμευτεί να δώσετε προτεραιότητα στις ανάγκες του πελάτη σας, να είστε ο εντολοδόχος του σε αυτές τις τόσο σημαντικές στιγμές της ζωής του που σχετίζονται με την οικονομική του κατάσταση. Ως εκ τούτου, (δικαίως) περιμένουν από εσάς να τους παρέχετε την υποστήριξη, τη συμβουλή και την κατεύθυνση που χρειάζονται σε κάθε βήμα.

Μη βλέπετε τη δουλειά σας ως ένα εμπόρευμα με καλύτερη τιμή. Σκεφτείτε εκείνο το βιβλιοπωλείο που υπάρχει στη γειτονιά σας και, παρόλο που το Amazon έχει καλύτερες τιμές, όλοι προτιμούν αυτό. Κάπως έτσι να βλέπετε και την παροχή των υπηρεσιών σας ως μεσίτης: Να προσφέρετε κάτι άλλο, κάτι πολύτιμο, κάτι διαφορετικό, που ένας πελάτης δεν μπορεί να βρει σε κάποιον άλλον που του προσφέρει πιο φτηνή τιμή. Αυτοί οι κτηματομεσίτες που ευδοκιμούν στην ερχόμενη εποχή των αλλαγών θα είναι εκείνοι που σκόπιμα δημιουργούν μια βαθιά προσωπική και πολύτιμη εμπειρία για τους πελάτες τους.

Η Επιτυχία Θέλει Περιορισμό Στόχων

Όχι, καμία ανησυχία για τα όρια που μπορεί να έχει η επιτυχία σας. Μπορείτε να φτάσετε όσο ψηλά θέλετε. Αλλά η έννοια της συμβουλής αυτής είναι ότι για να κάνετε την αρχή είναι πιο εύκολο να περιορίσετε τους στόχους σας σε συγκεκριμένες ανάγκες της αγοράς και να βάλετε όλες τις δυνάμεις σας για να αξιοποιήσετε αυτές τις ευκαιρίες – αντί να προσπαθείτε να καλύψετε κάθε ανάγκη, κάθε αγοραστή ή κάθε πωλητή, σε κάθε περιοχή.

Έτσι, μπορείτε να εστιάσετε σε μια μικρή γεωγραφική περιοχή (ακόμη και σε μία γειτονιά) και να γίνετε το άτομο που όλοι προτιμούν σε αυτήν την περιορισμένη αγορά. Επισκεφτείτε κάθε καταχώριση σε αυτήν την περιοχή (ακόμα κι αν δεν είναι δική σας!), προωθήστε τη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργήστε ακόμη και έναν απλό ιστότοπο τύπου blog (που λατρεύουν οι μηχανές αναζήτησης!) για αυτή και μόνο την περιοχή. Η επιτυχία, καραδοκεί στις παρυφές της μικρής περιοχής.

Βασιστείτε Στις Αληθινές Σχέσεις, Όχι Στην Τεχνολογία

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια, και ειδικά με την πανδημία, η τεχνολογία αναδείχθηκε μεγάλος σύμμαχος των μεσιτών ακινήτων. Είναι πιο εύκολο τώρα από ποτέ να κάνετε περισσότερες συζητήσεις μέσω του Διαδικτύου, να διατηρείτε πιο συχνή επαφή με περισσότερους δυνητικούς πελάτες και να κλείνετε περισσότερες συμφωνίες.

Ωστόσο, με όλες αυτές τις διευκολύνσεις της τεχνολογίας είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι τα ακίνητα δεν είναι μια επιχείρηση τεχνολογίας – είναι μια επιχείρηση ανθρώπων.

Σίγουρα, οι περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές ή πωλητές ξεκινούν την αναζήτηση για το σπίτι τους στο Διαδίκτυο. Και ίσως να έχετε ακούσει από πολλούς να λένε ότι πρέπει να είστε συνεχως συνδεδεμένοι για να σας βρουν. Αν και αυτό είναι αλήθεια, πρέπει να θυμάστε ότι η επιχείρηση ακινήτων εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό μια επιχείρηση σχέσεων.

Όλα τα τεχνολογικά εργαλεία εκεί έξω είναι ακριβώς αυτά – εργαλεία. Είναι εργαλεία για να μας βοηθήσουν να επικοινωνήσουμε και να πλασάρουμε τους εαυτούς μας, αλλά για να πετύχετε πραγματικά στην ακίνητη περιουσία, πρέπει να έχετε αληθινά πάθος να βοηθάτε τους ανθρώπους — και η οικοδόμηση σχέσεων με διάρκεια είναι το πρώτο βήμα για να κατακτήσετε την αγορά.

Δείτε Την Επιτυχία Μέσα Από Ένα Μεγάλο Πρίσμα

Πολλοί νέοι μεσίτες κάνουν το λάθος να μετρούν την επιτυχία τους σε λάθος χρονικά διαστήματα. Αυτό το λάθος είναι λογικό, ειδικά όταν μεταβαίνει κανείς από άλλο κλάδο σε εκείνον των ακινήτων. Στους περισσότερους τομείς, όταν δουλεύεις σκληρά έχεις αποτέλεσμα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Όμως, στα ακίνητα, όπου η απόφαση για τους πελάτες να γίνουν ενεργοί αγοραστές ή πωλητές μπορεί να διαρκέσει μήνες -και μερικές φορές ακόμη και χρόνια-, πρέπει να γίνεται σμίκρυνση και να εξετάζονται τα καθαρά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα. Έτσι, μπορεί ακόμη και να χρειαστεί να χάσετε μερικές συμφωνίες, αλλά να κερδίσετε πολλά σε άλλες.

Ποτέ Μη Διστάζετε Να Ζητήσετε Βοήθεια

Είναι πολλοί εκείνοι οι νέοι μεσίτες που χρειάζονται βοήθεια αλλά μέχρι να τη ζητήσουν περνάει πολύς καιρός – ή δεν τη ζητούν ποτέ. Σίγουρα είναι δύσκολο να δείχνεις ευάλωτος και να παραδέχεσαι ότι δεν ξέρεις μιαν απάντηση. Ιδίως όταν οι συνάδελφοί σου είναι επίσης άμεσοι ανταγωνιστές σου, είναι εύκολο να πεις στον εαυτό σου ότι κανείς δεν θα σε βοηθούσε ακόμα κι αν το ρωτούσες .

Ωστόσο στον κόσμο της μεσιτείας αυτό δεν ισχύει.

Τα ακίνητα είναι μια κοινοτική επιχείρηση. Η απόδοσή του κάθε μεσίτη στο σύνολό της ανεβάζει το επίπεδο απόδοσης για τον καθένα. Κάθε φορά που δίνετε μια απάντηση στην ερώτηση ενός πελάτη για την οποία δεν είστε σίγουροι, θέτετε αυτή τη θετική πρόοδο σε κίνδυνο.

Για να το πούμε διαφορετικά: Το ότι έχετε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος δεν σας κάνει ειδικούς. Επομένως, ζητήστε βοήθεια χωρίς να φοβάστε μην σας… κακοχαρακτηρίσουν. Επίσης, ποτέ μην δίνετε μιαν απάντηση για την οποία δεν είστε βέβαιοι. Είναι πάντα καλύτερο να λέτε ότι δεν ξέρετε και ότι θα βρείτε τις σωστές πληροφορίες παρά να δώσετε μια λάθος απάντηση. Να είστε καλύτεροι – οι πελάτες σας το αξίζουν!

Ο Χρόνος Σας Είναι Το Μεγαλύτερο Περιουσιακό Στοιχείο

Οι κτηματομεσίτες έχουν τρεις δεξαμενές πόρων από τους οποίους μπορούν να αντλήσουν όταν διευθύνουν την κτηματομεσιτική τους επιχείρηση: τον χρόνο τους, το ταλέντο τους και τον προϋπολογισμό τους. Έχετε πάντα τη δυνατότητα να αναπτύξετε το ταλέντο σας και να αυξήσετε τον προϋπολογισμό σας, αλλά ο χρόνος είναι εκείνος που φέρνει τις ισορροπίες. Όλοι έχουμε τον ίδιο αριθμό ωρών μέσα στην ημέρα και όπως πολλοί από εμάς γνωρίζουμε, είναι εύκολο να χάσουμε ευκαιρίες επειδή έχουμε κακοδιαχειριστεί τον χρόνο μας.

Πολλοί νέοι μεσίτες κατακλύζονται από πληροφορίες και εξαντλούνται επειδή δεν ξέρουν πώς να χρησιμοποιήσουν επαρκώς τον χρόνο τους. Βρείτε τα κατάλληλα εργαλεία που θα σας επιτρέψουν να παρακολουθείτε αποτελεσματικά πού ξοδεύετε τον χρόνο σας ή, τουλάχιστον, κάντε ένα ημερήσιο πρόγραμμα όπου θα καταγράφετε τι κάνετε και πότε το κάνετε. Εάν δεν βλέπετε τα αποτελέσματα που θέλετε, επανεξετάστε το πώς ξοδεύετε τον χρόνο σας.

Φροντίστε Τον Εαυτό Σας

Πολλοί άνθρωποι μπαίνουν στον χώρο του Real Estate και σκέφτονται: «Είναι υπέροχο! Θα είμαι το αφεντικό του εαυτού μου, θα δουλεύω όποτε θέλω, θα κάνω μεγάλες διακοπές, θα απολαμβάνω την ευελιξία να ορίζω το δικό μου πρόγραμμα». Μόνο για να συνειδητοποιήσουν ότι οι απαιτήσεις που έχει το πρόγραμμά τους για μια επιτυχημένη καριέρα στην αγορά ακινήτων είναι αρκετά έντονες.

Είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς να πάρει μια μέρα ρεπό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, πολύ λιγότερο ολόκληρες διακοπές, αλλά αυτός ο χρόνος για ξεκούραση και επαναφόρτιση είναι απίστευτα σημαντικός. Μελέτες δείχνουν ότι ο χρόνος μακριά από τη δουλειά προσθέτει κυριολεκτικά χρόνια στη ζωή και σίγουρα αυξάνει την παραγωγικότητα και την προσωπική ικανοποίησή με αυτό που κάνετε όταν είστε ρολόι.

Προσέχετε, λοιπόν, τον εαυτό σας (Πνεύμα – Νους – Σώμα) γιατί η επιτυχία έρχεται από μέσα. Δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους άλλους πολύ καλά αν είμαστε προσωπικά εξαντλημένοι.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart