Να Αγοράσω Έτοιμο Σπίτι ή Κάποιο που Θέλει Ανακαίνιση;
/
/
Να Αγοράσω Έτοιμο Σπίτι ή Κάποιο που Θέλει Ανακαίνιση;
έτοιμο σπίτι ή υπό ανακαίνιση

Να Αγοράσω Έτοιμο Σπίτι ή Κάποιο που Θέλει Ανακαίνιση;

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε σπίτι χρειάζεται να λάβετε πολλούς παράγοντες υπόψη προτού προβείτε σε κάποια συμφωνία. Ένας από τα πιο σημαντικά ζητήματα που πρέπει να υπολογίσετε είναι να προσδιορίσετε εάν θέλετε ένα σπίτι στο οποίο θα μπορούσατε να μετακομίσετε ακόμη και την άλλη μέρα ή μια κατοικία στην οποία θα χρειαστεί να κάνετε πολλές παρεμβάσεις προτού ξεκινήσετε εκεί τη νέα σας ζωή.

Το δίλημμα του ποια επιλογή είναι καλύτερη είναι πραγματικά προκλητική, καθώς κάθε μία έχει το δικό του μοναδικό σύνολο πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων.

Για να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε τον σωστό τύπο σπιτιού για εσάς, δημιουργήσαμε έναν οδηγό που αναλύει τους ορισμούς των κατοικιών για μετακόμιση και επισκευή, παραθέτει μερικά από τα κορυφαία πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τύπου σπιτιού ενώ μπορεί ακόμη και να σας καθοδηγήσει πώς να βρείτε αυτά τα σπίτια στην περιοχή σας. Μην περιμένετε άλλο λοιπόν, και ενημερωθείτε για το πώς θα διαλέξετε το σπίτι των ονείρων σας.

Τι Σημαίνει Σπίτι Υπό Επισκευή;

Αν έχετε περιηγηθεί ποτέ σε ένα σπίτι με φθαρμένα πατώματα, ξεφλουδισμένα χρώματα και συσκευές κουζίνας από τη δεκαετία του 1970, τότε ξέρετε τα πάντα για τα σπίτια τέτοιου τύπου – ένα ακίνητο δηλαδή που μπορεί να είναι συνήθως κατοικήσιμο αλλά χρειάζεται σημαντικές εργασίες συντήρησης, όπως αναδιαμόρφωση, επανασχεδιασμό ή ανακατασκευή. Η κάθε περίπτωση μπορεί να είναι διαφορετική καθώς ορισμένα σπίτια χρειάζονται μόνο αισθητικές παρεμβάσεις ενώ άλλα μπορεί να έχουν πιο σοβαρά προβλήματα όπως μούχλα ή δομικά ελαττώματα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κατοικιών που χρήζουν επισκευής

Τα υπό επισκευή σπίτια μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για ορισμένους αγοραστές. Παρακάτω είναι μερικά από τα κύρια πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ακινήτων που χρήζουν ανακαίνισης.

Πλεονεκτήματα

Πιο χαμηλή αξία: Όπως είναι αναμενόμενο τα ακίνητα που χρήζουν παρεμβάσεων πωλούνται συχνά σε χαμηλότερη τιμή από τα σπίτια με το κλειδί στο χέρι. Εάν έχετε το χρόνο και τα χρήματα για να επενδύσετε σε ένα τέτοιο σπίτι μπορεί να βρεθείτε τελικά ως ιδιοκτήτης ακόμη και βίλας σε μια υπέροχη γειτονιά.

Δυνατότητα για παρεμβάσεις: Αντίθετα από τα ετοιμοπαράδοτα σπίτια, οι οικίες που απαιτούν παρεμβάσεις δίνουν όπως είναι λογικό απεριόριστες δυνατότητες για να τα προσαρμόσετε στις δικές σας ανάγκες και στιλ.

Χαμηλότεροι φόροι ακίνητης περιουσίας: Εφόσον οι φόροι ακινήτων υπολογίζονται στην αρχική τιμή αγοράς ενός ακινήτου, πιθανότατα θα πληρώσετε λιγότερους φόρους όταν αγοράζετε ένα παλαιότερο σπίτι από ό,τι αν αγοράζατε ένα σπίτι στο οποίο θα μπορούσατε να μετακομίσετε αμέσως.

Επενδυτικές ευκαιρίες: Όταν γίνει σωστά, η αγορά ενός σπιτιού που χρειάζεται πολλές παρεμβάσεις μπορεί να είναι μια εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία για ορισμένους αγοραστές.

Μειονεκτήματα

Μπορεί να χρειαστείτε προσωρινή στέγαση: Είναι πολύ πιθανόν ένα σπίτι που χρήζει επισκευών να μην επιτρέπει να ζήσετε μέσα κατά τη διάρκεια των εργασιών. Έτσι, θα πρέπει να βρείτε μια προσωρινή λύση στέγασης, όπως η μετακόμιση με την οικογένεια ή η εύρεση ενός ακινήτου βραχυπρόθεσμης ενοικίασης – που μπορεί να αποβεί ενέργεια ακριβή. Επίσης, είναι αλήθεια ότι ακόμη και αν υπάρχει προγραμματισμός, συχνά από μία ανακαίνιση προκύπτουν πρόσθετα προβλήματα και άρα η προσωρινή λύση στέγασης να απαιτήσει περισσότερο χρόνο – και χρήματα.

Άγνωστα προβλήματα: Ποτέ δεν ξέρεις πραγματικά σε τι βρίσκεσαι. Κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης, μπορεί να βρείτε σημαντικά ζητήματα όπως δομικά ελαττώματα, αμίαντο, μούχλα κ.λπ., που μπορούν γρήγορα να αλλάξουν μέρος των σχεδίων σας. Αυτό το πρόβλημα βέβαια μπορεί –σε μεγάλο βαθμό- να λυθεί με τη σωστή επιθεώρηση από επαγγελματία μηχανικό πριν την αγορά του σπιτιού.

Τι Σημαίνει Έτοιμο Σπίτι  για Μετακόμιση;

Στην ουσία η φράση περιγράφει ακριβώς την κατάσταση, καθώς ένα σπίτι έτοιμο για μετακόμιση σημαίνει ότι η ιδιοκτησία μπορεί να υποδεχτεί τους νέους της ενοίκους ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, καμία φορά ο όρος “έτοιμο απίτι για μετακόμιση” μπορεί υπό ευρύτερη έννοια να σημαίνει ένα σπίτι που δεν χρειάζεται σημαντικές ανακαινίσεις ή αισθητικές  παρεμβάσεις πριν από την εκ νέου κατοίκιση του.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των έτοιμων κατοικιών για μετακόμιση

Προτού αγοράσετε ένα σπίτι που είναι έτοιμο για μετακόμιση, εδώ είναι μερικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Πλεονεκτήματα

Άμεση μετακόμιση: Μετά το κυνήγι σπιτιού, τις επιθεωρήσεις στο σπίτι, τους πολέμους προσφορών και πολλά άλλα, το τελευταίο πράγμα που θέλουν ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού είναι να ξεκινήσουν εργασίες ανακαίνισης. Η αγορά ενός σπιτιού έτοιμου για μετακόμιση σάς επιτρέπει απλώς να αδειάσετε τις κούτες με τα υπάρχοντά σας και να ξεκινήσετε αμέσως να απολαμβάνετε το νέο σας σπίτι.

Λιγότερες εκπλήξεις: Τα ετοιμοπαράδοτα σπίτια είναι ασφαλή για άμεση μετακόμιση. Εάν ολοκληρώσετε τις κατάλληλες επιθεωρήσεις, μπορείτε να περιμένετε λιγότερες εκπλήξεις, όπως πρόβλημα σηπτικής δεξαμενής ή πρόβλημα θεμελίωσης που θα μπορούσε να κοστίσει πολύ χρόνο και χρήμα για να διορθώσετε.

Τήρηση Προϋπολογισμού: Πιθανότατα θα είναι πιο εύκολο να τηρήσετε τον προϋπολογισμό σας όταν αγοράζετε ένα σπίτι έτοιμο για μετακόμιση. Δεδομένου ότι αυτά τα σπίτια συνήθως δεν χρειάζονται ανακαίνιση, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για την υπέρβαση του προϋπολογισμού κατά την κατασκευή.

Μειονεκτήματα

 Πιο ακριβό: Η ευκολία έχει ένα τίμημα. Τα σπίτια έτοιμα για μετακόμιση είναι συχνά πιο ακριβά από εκείνα που χρήζουν παρεμβάσεων.

Περιορισμένες ευκαιρίες για προσαρμογή: Από την άλλη, εκτός από την εσωτερική διακόσμηση, υπάρχουν πιο πολλοί περιορισμοί αν χρειαστεί να κάνετε κάποιες προσαρμογές, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα, η αλλαγή της κάτοψης για να προσθέσετε ένα υπνοδωμάτιο ή μπάνιο μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη και δαπανηρή.

Μεγάλος ανταγωνισμός: Τα οφέλη ενός σπιτιού έτοιμου για μετακόμιση είναι ελκυστικά για πολλούς αγοραστές σπιτιού. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος και αγώνας για να διεκδικήσετε το σπίτι που επιθυμείτε.

Δυσκολία εξεύρεσης ενός πραγματικά έτοιμου σπιτιού: Με βάση τις προτιμήσεις σας και τα σπίτια που κυκλοφορούν τη δεδομένη στιγμή στην αγορά, μπορεί να μην καταφέρετε να βρείτε ένα σπίτι που να ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας, χωρίς να χρειάζεται καμία ανακαίνιση.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει η RE/MAX Plus

Αν θέλετε να αγοράσετε ένα σπίτι παλαιότερης κατασκευής στα Νότια Προάστια, ώστε να είναι πιο κοντά στα οικονομικά δεδομένα σας, αλλά δεν θέλετε να μπείτε στη διαδικασία μιας εκτεταμένης ανακαίνισης απευθυνθείτε σε εμάς. Με περισσότερους από 40 συμβούλους ακινήτων και ένα portfolio εκατοντάδων ακινήτων στα Νότια Προάστια είναι σίγουρο ότι θα βρούμε αυτό που σας ταιριάζει.

Καλέστε μας σήμερα στο 210 9851 222 ή συμπληρώστε τη φόρμα εδώ για να ξεκινήσουμε την πορεία προς το δικό σας ονειρεμένο σπίτι.

 

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart