Η Πανδημία Αλλάζει το Επάγγελμα του Συμβούλου Ακινήτων
/
/
Η Πανδημία Αλλάζει το Επάγγελμα του Συμβούλου Ακινήτων
Η Πανδημία Αλλάζει το Επάγγελμα του Συμβούλου Ακινήτων

Η Πανδημία Αλλάζει το Επάγγελμα του Συμβούλου Ακινήτων

Το 2020 και η πανδημία με τον covid-19 επέφερε μία μεγάλη αλλαγή στον τρόπο εργασίας σε κάθε τομέα. Το επάγγελμα του μεσίτη ακινήτων, που βασίζεται ιδιαίτερα στην άμεση επικοινωνία και την ανθρώπινη προσέγγιση δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί από την επίδραση του κοροναϊού στον χώρο εργασίας.

Λιγότερες επαφές, συγκεκριμένα μέτρα προστασίας και αποστασιοποίηση συν τη χρήση μάσκας που δυσκολεύει την επικοινωνία ακόμη και όταν μια συζήτηση γίνεται διά ζώσης, είναι λίγα από τα εμπόδια που αντιμετώπισαν από την αρχή οι μεσίτες σε όλο τον κόσμο.

Οι πραγματικοί επαγγελματίες ξέρουν ωστόσο να είναι και ευέλικτοι και να προσαρμόζονται ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Η τεχνολογία εξάλλου είναι πάντα αρωγός.

Στη RE/MAX Plus όπως πάντα φροντίσαμε να αξιοποιήσουμε τις τεχνολογικές δυνατότητες στον μέγιστο βαθμό. Και να μετατρέψουμε το πρόβλημα του κοροναϊού σε πρόκληση που αποδεικνύει την επαγγελματική συνέπεια και πηγαίνει το επάγγελμα του συμβούλου ακινήτων ένα βήμα παραπέρα.

Πρώτο μας μέλημα επομένως από την αρχή της πανδημίας ήταν να εντάξουμε την τεχνολογία σε πολύ μεγάλο βαθμό στην καθημερινότητα της δουλειάς. Έτσι, μειώσαμε τις επαφές χωρίς όμως να μειώσουμε και την ανταπόκρισή μας στις ανάγκες του πελάτη.

3D εικονική περιήγηση ακινήτων

Το απόγειο της τεχνολογικής συμβολής στην καθημερινότητα του συμβούλου ακινήτων στην εποχή του covid-19 είναι η 3D εικονική περιήγηση.

Ειδικότερα, ήταν η εικονική απεικόνιση ακινήτων της εταιρείας Matterport που αποτέλεσε εξαρχής την λύση, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους οι επαγγελματίες του κλάδου της μεσιτείας.

Τη στιγμή που η υπόδειξη ενός ακινήτου σε κάποιον ενδιαφερόμενο φαινόταν εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη –ειδικά κατά το πρώτο lock down-, η εφαρμογή αυτή έδωσε τη λύση. Μέσω λοιπόν της τρισδιάστατης εικονικής περιήγησης ο σύμβουλος ακινήτων μπορεί να υποδείξει ένα ακίνητο στους υποψήφιους αγοραστές. Πρόκειται για μια πολύ πετυχημένη εφαρμογή καθώς με τη χρήση της είναι σαν να επισκέπτεται κανείς στ’ αλήθεια το ακίνητο. Έπειτα, η κατ’ ιδίαν επίσκεψη είναι δυνατή, αλλά η συνεννόηση γίνεται μόνο με εκείνους τους υποψήφιους αγοραστές που διαπιστώνεται ότι έχουν πραγματικό ενδιαφέρον.

Η εικονική επίσκεψη ήδη έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο δεν υστερεί σε σχέση με την πραγματική, αλλά είναι και πιο αποτελεσματική σε ορισμένες περιπτώσεις ως προς την τελική λήψη της απόφασης για αγορά. Εξάλλου, ο υποψήφιος αγοραστής έχει τη δυνατότητα να δει κάθε λεπτομέρεια του ακινήτου για το οποίο ενδιαφέρεται, κάθε μέρα της εβδομάδας, κάθε ώρα της ημέρας.

Επίσης, διευκολύνει ιδιαίτερα τον εκάστοτε ιδιοκτήτη καθώς δεν χρειάζεται να έχει καθημερινά το σπίτι του έτοιμο προς υπόδειξη σε υποψήφιους αγοραστές (π.χ. τακτοποιημένο, καθαρό, κ.λπ.). Ακόμη πιο σημαντικό δε όταν το ακίνητο κατοικείται.

Αλλά και οι ίδιος ο σύμβουλος εξοικονομεί πολύ χρόνο, καθώς και χρήματα, αφού μειώνονται κατά πολύ οι μετακινήσεις του.

Εν ολίγοις, η 3D απεικόνιση βελτιώνει την εμπειρία τόσο εύρεσης όσο και προώθησης ενός ακινήτου.

Πώς η 3D απεικόνιση ακινήτων συμβάλει στο Marketing

Καθώς το Διαδίκτυο καταλαμβάνει όλο και πιο πολλούς τομείς της ζωής μας αυξάνοντας τον ανταγωνισμό, ο κλάδος του Real Estate πρέπει να εξασφαλίσει την κατάλληλη θέση στα websites και τα social media.

Me τη 3D απεικόνιση ακινήτων της Matterport ο σύμβουλος ακινήτων μπορεί να:

• δημιουργεί 3D εικονικές περιηγήσεις, φωτογραφίες ποιότητας εκτύπωσης 4K, σχηματικές κατόψεις, ξεναγήσεις και βιντεοπεριηγήσεις,

• μοιραστεί εύκολα τις απεικονίσεις σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων, όπως Facebook, Instagram και YouTube,

• ενσωματώνει τον τρισδιάστατο χώρο του σε έναν ιστότοπο,

• προβάλει πιο ολοκληρωμένα την ιδιοκτησία προσελκύοντας τους επισκέπτες που έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για αγορά ακινήτου.

Virtual tours σε ακίνητα στα Νότια Προάστια

Η ζήτηση ακινήτων στα Νότια Προάστια είναι μια πραγματικότητα που δεν υπέκυψε ούτε με το ξέσπασμα της πανδημίας. Είναι μάλιστα γεγονός ότι στην περιοχή οι αναζητήσεις για αγορά κατοικίας καταλαμβάνουν μεγαλύτερο μερίδιο (21,8% έναντι 19,8%) στη ζήτηση σε σχέση με το 2019.

Σε αυτό συνέβαλε ωστόσο και η ανταπόκριση των επαγγελματιών του χώρου με τη χρήση των προαναφερθέντων virtual tours. Η RE/MAX Plus, ο πλέον ειδικός στην αγορά ακινήτων στα Νότια Προάστια, έχοντας ούτως ή άλλως εμπειρία της χρήσης της 3D απεικόνισης ακινήτων, με την αύξηση των μέτρων προστασίας απλώς έκανε πια αποκλειστική χρήση της τεχνολογικής αυτής δυνατότητας.

Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές συνέχισαν να κάνουν τις αναζητήσεις τους χωρίς να χρειάζεται να βγουν καν από το σπίτι τους.

Επιπλέον, τα virtual tours είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά καθώς μέσω αυτών υποψήφιοι αγοραστές και επενδυτές ακινήτων από το εξωτερικό έχουν πρόσβαση στα ακίνητα της χώρας μας. Ειδικά στα Νότια Προάστια, το αγοραστικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό έχει διαπιστωμένα στείλει τα ποσοστά αγοράς ακινήτων και τιμών στα ύψη.

Θέλεις να πάρεις μια γεύση από την εμπειρία 3D virtual tour; Ακολούθησε το παρακάτω link:

https://my.matterport.com/show/?m=ep3ZzVey4u8

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart