Θέλεις μια Επιτυχημένη Καριέρα; Γίνε Επαγγελματίας Μεσίτης Ακινήτων!
/
/
Θέλεις μια Επιτυχημένη Καριέρα; Γίνε Επαγγελματίας Μεσίτης Ακινήτων!
Μεσίτης - Επάγγελμα για να Χτίσεις μια Επιτυχημένη Καριέρα

Θέλεις μια Επιτυχημένη Καριέρα; Γίνε Επαγγελματίας Μεσίτης Ακινήτων!

Η αγορά ακινήτων ήταν και παραμένει βασικός μοχλός της οικονομίας. Αν επομένως σκέφτεσαι να ακολουθήσεις ένα επάγγελμα ή και να αλλάξεις καριέρα, ο μεσίτης ακινήτων είναι μία άριστη επιλογή.

Πρόκειται πράγματι για ένα επάγγελμα με καταξίωση, μέλλον αλλά και κοινωνική προσφορά. Ένα επάγγελμα επίσης με απαιτήσεις και πολλαπλούς ρόλους: σίγουρα κατάλληλο για όσους θέλουν να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους και δεν αγαπούν καθόλου τη ρουτίνα.

Ένας επαγγελματίας μεσίτης δεν είναι μόνο ο άνθρωπος που θα δείξει στον ενδιαφερόμενο ένα σπίτι. Ένας μεσίτης μπορεί και πρέπει να κάνει έρευνα και μάρκετινγκ, να διαπραγματεύεται, να χειρίζεται άψογα τους υπολογιστές και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, να συντονίζει υποψήφιους αγοραστές και πωλητές. Να είναι πάντα διαθέσιμος και ευδιάθετος ώστε να νιώθει ο πελάτης ασφάλεια και σιγουριά. Ένας μεσίτης μπορεί να είναι ταυτόχρονα ειδικός δημοσίων σχέσεων, ερευνητής, αναλυτής οικονομικών δεδομένων, διαφημιστής, ικανότατος γραμματέας, διακοσμητής ακόμη και ψυχολόγος.

Αν δε επιλέξει και τη δική του κατάλληλη επαγγελματική στέγη, η επιτυχία είναι εγγυημένη. Και σίγουρα δεν υπάρχει πιο κατάλληλο μεσιτικό γραφείο στα νότια προάστια για να ξεκινήσει ή να απογειώσει κανείς την καριέρα του από τη RE/ΜΑΧ Plus: τη μεγάλη οικογένεια που αγκαλιάζει τους συνεργάτες της παρέχοντας κάθε εργαλείο και γνώση, δίνοντας φτερά στα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.

«Τι σπουδές πρέπει να έχω για να γίνω επαγγελματίας μεσίτης;»

Τυπικά, για να ασκήσει κανείς το επάγγελμα του μεσίτη ακινήτων χρειάζεται απλώς απολυτήριο Λυκείου.

Καθώς όμως, όπως προαναφέρθηκε, ο μεσίτης ακινήτων έχει πολλαπλούς ρόλους, όσο πιο πολλά προσόντα διαθέτει κανείς, τόσο πιο κοντά βρίσκεται στην επιτυχία και την καταξίωση.

Έτσι, αν διαθέτεις πτυχίο στο Μάνατζμεντ, στις Δημόσιες Σχέσεις, τα Χρηματοοικονομικά, ή ακόμη και αν είσαι Πολιτικός Μηχανικός ή Αρχιτέκτονας, είσαι ήδη ένας πολλά υποσχόμενος εκκολαπτόμενος μεσίτης.

Σε κάθε περίπτωση, προσόντα όπως ο καλός χειρισμός ηλεκτρονικού υπολογιστή, η γνώση τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας αλλά και το δίπλωμα οδήγησης είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για να ασκήσει κάποιος αποτελεσματικά το συγκεκριμένο επάγγελμα. Φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχνάς τη ικανότητα στα social media και τη χρήση του Διαδικτύου καθώς ιδιαίτερα σήμερα αποτελούν άσσο στο μανίκι του σύγχρονου μεσίτη ακινήτων.

Είναι επίσης απαραίτητο να σημειωθεί, ότι το εκπαιδευτικό υπόβαθρο για την άσκηση του επαγγέλματος πρόκειται σύντομα να γίνει πιο απαιτητικό καθώς ήδη συζητείται η εισαγωγή υποχρεωτικών μαθημάτων και εξέταση για τους υποψήφιους μεσίτες. Ειδικότερα, η κυβέρνηση, κατόπιν πρότασης των Μεσιτών της Αθήνας και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου δρομολογεί πλαίσιο σπουδών το οποίο σχετίζεται με το πρόγραμμα e-learning στη Μεσιτεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

 

Τι σημαίνει να είσαι επαγγελματίας μεσίτης ακινήτων

Είτε ανήκεις στην ομάδα της RE/MAX Plus είτε εργάζεσαι μόνος, ως μεσίτης είσαι ουσιαστικά ένας ανεξάρτητος επαγγελματίας. Άλλωστε, το κατά πόσο θα αξιοποιήσεις τα εργαλεία και την υποστήριξη που σου δίνεται από ένα μεγάλο μεσιτικό γραφείο εξαρτάται από την προσωπική δουλειά και την όρεξη που έχεις να πας την προσωπική σου επιχείρηση ακόμη πιο πέρα.

Το κατά πόσο επομένως θα καλύψεις τις ανάγκες των πελατών, προσφέροντας εμπειρία που θα εξυψώσει το όνομα και την προσωπική σου προσπάθεια εξαρτάται πράγματι αποκλειστικά από εσένα.

Η βοήθεια που δίνεται από ένα μεγάλο όνομα όπως αυτό της RE/MAX Plus είναι φυσικά ένα μοναδικό εφόδιο για να εξελιχτείς και να πετύχεις. Και αυτή η μοναδική ευκαιρία, να μπορείς να έχεις τον απόλυτο έλεγχο της δουλειάς σου χωρίς να είσαι μόνος, είναι πραγματικά σημαντικός λόγος να διαλέξεις τη συνεργασία με τη RE/MAX Plus.

Το πλεονέκτημα να είσαι μεσίτης ακινήτων

Πέρα από την επαγγελματική αποκατάσταση που λόγω της κρίσης απασχολεί πολλούς νέους αλλά και ανθρώπους με προηγούμενη εμπειρία, το επάγγελμα του μεσίτη προσφέρει προνόμια που δύσκολα συναντά κανείς σε άλλους τομείς. Εν ολίγοις ο μεσίτης:

• Ρυθμίζει το ωράριό του όπως επιθυμεί, κερδίζοντας όχι μόνο χρήματα αλλά και χρόνο για την προσωπική του ζωή. Στοιχείο που περαιτέρω συμβάλλει στην καλή ψυχολογία και την όρεξη για εργασία.

• Μπορεί να προοδεύει συνεχώς χωρίς να βρίσκει εμπόδια λόγω ιεραρχίας ή αθέμιτου ανταγωνισμού: αρκεί η προσωπική του προσπάθεια και ο δρόμος της επιτυχίας είναι ανοιχτός, ειδικά έχοντας στο πλευρό του τη RE/MAX plus που επιβραβεύει συνεχώς τους συνεργάτες της δίνοντας κίνητρα για όλο και μεγαλύτερη εξέλιξη.

• Αναπτύσσει τις κοινωνικές του σχέσεις ικανοποιώντας την ανάγκη για επικοινωνία, δίνοντας ταυτόχρονα νέες δυνατότητες στην προσωπική ανέλιξη.

• Προσφέρει κοινωνικό έργο. Δεν είναι τυχαίο ότι το επάγγελμα του μεσίτη από τη στιγμή που αναγνωρίστηκε νομικά θεωρήθηκε λειτούργημα. Αν επομένως ο επαγγελματίας φροντίζει να ανταποκρίνεται στις πραγματικές διαστάσεις του λειτουργήματός του, ήτοι να βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων που τον εμπιστεύονται, τότε οι απολαβές της προσφοράς είναι πολύ μεγαλύτερες και από εκείνες της οικονομικής ανταμοιβής.

 

Tip για σίγουρη επιτυχία: Η εμπειρία του πελάτη

Ο επαγγελματισμός και η ανταπόκριση στις ανάγκες του πελάτη δεν προσφέρουν μόνο καταξίωση αλλά ειδικά στην περίπτωση της μεσιτείας αποτελούν το κλειδί για περαιτέρω πρόοδο και εξέλιξη. Και αυτό, γιατί η εμπειρία του πελάτη είναι το πλέον βασικό στοιχείο που θα κατοχυρώσει τις όποιες προσπάθειες και τη σκληρή σου δουλειά.

Έτσι, πολύ περισσότερο από την ηθική ικανοποίηση και την επιβράβευση για τις όποιες επιτυχίες, η καλή εμπειρία του πελάτη μέσα από μία σχέση εμπιστοσύνης, σημαίνει συστάσεις σε γνωστούς και φίλους. Σημαίνει περισσότερη δουλειά και περαιτέρω συμβολή στην αύξηση του κύρους του επαγγέλματος του μεσίτη.

Κι όμως. Όσο και αν φαίνεται αυτονόητο, μέχρι πρόσφατα η εμπειρία του πελάτη δεν απολάμβανε ιδιαίτερης προσοχής στην ελληνική αγορά ακινήτων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πολλοί Έλληνες είναι επιφυλακτικοί με τους μεσίτες, αντίθετα από το εξωτερικό όπου όχι μόνο απολαμβάνουν απόλυτου σεβασμού και κύρους, αλλά καμία συναλλαγή στο χώρο της αγοράς ακινήτου δεν γίνεται χωρίς τις υπηρεσίες τους.

Τα δεδομένα ευτυχώς έχουν ήδη αλλάξει και μεγάλα δίκτυα όπως της RE/MAX, που έχουν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, δίνουν έμφαση στην άμεση επικοινωνία με τον πελάτη, τους υποψηφίους αγοραστές και πωλητές καθώς και όλους όσους εμπλέκονται σε κάθε συναλλαγή. Στόχος, η ποιότητα σε κάθε στάδιο και ένα αποτέλεσμα που δεν χωρά αμφιβολία για την αφοσίωση των επαγγελματιών μεσιτών στο έργο τους.

Επομένως, το μυστικό αποκαλύπτεται. Και οι μεσίτες ακινήτων της RE/MAX μπορούν να γνωρίζουν καλά ότι η επιτυχία βρίσκεται στη γνώση, την επιμονή στην ποιότητα και τη συστηματική δουλειά. Στην εμμονή, εν τέλει, για την καλύτερη δυνατή εμπειρία του πελάτη.

 

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart