Πως οι Επιτυχημένοι Μεσίτες Επενδύουν στον Εαυτό τους
/
/
Πως οι Επιτυχημένοι Μεσίτες Επενδύουν στον Εαυτό τους
Κάθε επιτυχημένος μεσίτης ακινήτων επενδύει στον εαυτό του

Πως οι Επιτυχημένοι Μεσίτες Επενδύουν στον Εαυτό τους

Ας υποθέσουμε ότι ως επιτυχημένος μεσίτης ακινήτων το εισόδημά σου θα συνεχίσει να αυξάνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας σου. Σύμφωνα με τις έρευνες, αυτό πράγματι ισχύει για τους περισσότερους από εμάς. Ορισμένα χρόνια είναι πιο καρποφόρα—είτε αυτό οφείλεται στην αγορά είτε λόγω μεμονωμένων επιχειρηματικών τακτικών—και άλλα λιγότερο αποδοτικά. Ωστόσο, ένας επιτυχημένος επαγγελματίας του real estate ξέρει πώς να αξιοποιεί τα κέρδη του ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις της αγοράς. Πώς;

Επενδύοντας στην επιχείρησή του για να συνεχίσει να κερδίζει περισσότερα.

Αν είσαι μεσίτης ακινήτων και επιθυμείς να δεις την προσωπική σου επιχείρηση να μεγαλώνει όλο και περισσότερο, δες τι κάνουν οι επιτυχημένοι επαγγελματίες του χώρου και έχουν υψηλότερα εισοδήματα. Θα διαπιστώσεις ότι η διαφορά δεν βρίσκεται ούτε μόνο στις σπουδές ούτε στην εμπειρία. Αλλά η επιτυχία βασίζεται ακόμη και σε μικρές καθημερινές συνήθειες.

Οι επιτυχημένοι μεσίτες έχουν συστάσεις από προηγούμενους πελάτες

Οι σύμβουλοι ακινήτων που κερδίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ ετησίως φροντίζουν να εξασφαλίζουν συστάσεις από προηγούμενους πελάτες. Για να το καταφέρουν αυτό, απλώς τις ζητούν εκ των προτέρων.

Σου φαίνεται δύσκολο να αρχίσεις τα τηλέφωνα για να ζητήσεις την σύσταση;

Μια καλή ιδέα για να μη χρειάζεται να… παρακαλάς όταν χρειαστεί, είναι να μείνεις σε επαφή με προηγούμενους πελάτες ακόμη και αν έχουν περάσει χρόνια από τη συνεργασία σας. Στείλε τους ένα μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακολούθησέ τους στα social media ή κανόνισε μια συνάντηση μαζί τους για ένα απλό καφέ. Οι ιδέες είναι ανεξάντλητες. Μπορείς απλώς να σκεφτείς πώς θα μπορούσες βάσει της δικής σου ιδιοσυγκρασίας να κρατήσεις ζωντανή αυτήν την πολύτιμη σχέση μεσίτη με αγοραστή ή πωλητή.

Οι κορυφαίοι μεσίτες δεν σταματούν να μαθαίνουν

Ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό που εντοπίζεται στους κορυφαίους επαγγελματίες του real estate είναι ότι επενδύουν στην επαγγελματική ανάπτυξή τους. Και αυτή τη φορά όχι μόνο οικονομικά αλλά και προσωπικά. Εσύ που συνεχίζεις να μαθαίνεις και ενημερώνεσαι για τις τρέχουσες τάσεις μπορείς να κερδίσεις ακόμη και χιλιάδες ευρώ περισσότερα από αυτούς που δεν το κάνουν.

Βασική προϋπόθεση: Εάν κέρδισες περισσότερα την προηγούμενη χρονιά σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, χρησιμοποίησε μερικά από τα επιπλέον χρήματα για να επενδύσεις στη γνώση. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει δαπάνες για συγκεκριμένα μαθήματα συνεχούς εκπαίδευσης, αγορά βιβλίων που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία ή συμμετοχή σε σεμινάρια και συνέδρια.

Ως προς αυτό στη RE/MAX Plus έχουμε μια κουλτούρα που ενθαρρύνει τη συνεχή ανάπτυξη των δεξιοτήτων σου με ενδοεταιρικά σεμινάρια, εβδομαδιαίες συναντήσεις όλης της ομάδας μας και συνέδρια σε τακτική βάση. Επίσης ο υπεύθυνος ανάπτυξης του γραφείου μας είναι συνέχεια δίπλα σου για να σου προσφέρει εξατομικευμένη βοήθεια σε κάθε πτυχή της εργασίας σου.

Η εξειδίκευση φέρνει έσοδα

Η επιλογή του επαγγέλματος του μεσίτη είναι άριστη για εσένα που επιθυμείς μία λαμπρή καριέρα και έχεις θέλεις ολοένα μεγαλύτερα κέρδη. Ξέρεις όμως πως κάθε επιτυχημένος μεσίτης ακινήτων, δεν ξεκίνησε ποτέ από τη θέση στην οποία ήθελε να φτάσει. Χρειάστηκε να ανεβεί πολλά σκαλιά μέχρι να καταφέρει να πετύχει.

Μερικές φορές, μάλιστα, έκανε πολλές άλλες κινήσεις ή παράπλευρες εργασίες που άλλοι δεν καταδέχονται ή δεν φαντάζονται ότι πρέπει να κάνουν. Ωστόσο, αυτές οι εργασίες ήταν που του άνοιξαν την πόρτα προς το δρόμο της επιτυχίας.

Από την άλλη πλευρά, εάν έχεις κάποια επιπλέον χρήματα για να επενδύσεις στην επιχείρησή σου, θα μπορούσες να τα χρησιμοποιήσεις για να προσλάβεις έναν εξειδικευμένο συνεργάτη, σε τομέα όπου θεωρείς ότι σου χρειάζεται. Αυτός μπορεί να είναι κάποιος φωτογράφος ή μια εταιρεία marketing. Έτσι θα έχεις επαγγελματική βοήθεια σε τομείς που ίσως δεν τα πας εσύ καλά, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα πολύ χρόνο από το πρόγραμμα σου.

Βασική προϋπόθεση: Είσαι ευχαριστημένος εκεί που βρίσκεσαι ή θέλεις να κερδίσεις περισσότερα; Εάν στοχεύεις πιο ψηλά, σκέψου: «Πώς μπορούν τα επιπλέον χρήματα που θα επενδύσω να με βοηθήσουν να πετύχω τους νέους στόχους μου;»

Συνέχισε να επενδύεις στην επιχείρησή σου

Εάν θέλεις να κερδίσεις εκθετικά περισσότερα με την πάροδο του χρόνου, χρησιμοποίησε τις αυξήσεις στα έσοδά σου ως ευκαιρία για να αναπτύξεις την επιχείρησή σου. Ίσως βέβαια είναι δελεαστικό να τα χρησιμοποιήσεις για προσωπικές αγορές, όπως ένα νέο αυτοκίνητο ή διακοπές, αλλά να θυμάσαι: Αξιοποίησε τώρα, που έχεις τη δυνατότητα, την ευκαιρία να μεγαλώσεις την επιχείρησή σου και σίγουρα θα έχεις περισσότερες σημαντικές οικονομικές ευκαιρίες στην πορεία. Οι οποίες θα σε οδηγήσουν και στο δρόμο της επιτυχίας και της απόλαυσης των υλικών αγαθών.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart