Θέλετε να Αγοράσετε Σπίτι; 10 Tips που θα σας Βοηθήσουν!
/
/
Θέλετε να Αγοράσετε Σπίτι; 10 Tips που θα σας Βοηθήσουν!
Tips για σοφή αγορά σπιτιού από τη REMAX Plus

Θέλετε να Αγοράσετε Σπίτι; 10 Tips που θα σας Βοηθήσουν!

Αποφασίσατε να αποκτήσετε τη δική σας κατοικία; Η αγορά ενός σπιτιού είναι ένα συναρπαστικό βήμα στη ζωή, αλλά μπορεί επίσης να είναι αρκετά κουραστικό και αγχωτικό. Με τόσα πολλά ζητήματα που χρειάζεται να λάβετε υπόψη, είναι σημαντικό να έχετε ένα πλάνο και να γνωρίζετε τι πρέπει να προσέξετε. Οι παρακάτω 10 συμβουλές θα σας βοηθήσουν να βρείτε την ιδιοκτησία των ονείρων σας.

Καθορίστε τον προϋπολογισμό σας

Προτού ξεκινήσετε την αναζήτησή σας, αποφασίστε το χρηματικό ποσό που μπορείτε να αντέξετε και παραμείνετε σε αυτόν τον προϋπολογισμό. Είναι σημαντικό να είστε πιστοί στους στόχους σας, καθώς υπάρχει η περίπτωση να παρασυρθείτε και να καταλήξετε σε ένα σπίτι που ξεπερνά τις δυνατότητές σας. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε υπόψη σας πρόσθετες δαπάνες, όπως έξοδα κλεισίματος, φόρους ιδιοκτησίας και ασφάλισης κατοικίας κατά τον καθορισμό του προϋπολογισμού σας.

Λάβετε προέγκριση

Η λήψη προέγκρισης ενός δανείου είναι ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία αγοράς σπιτιού. Αυτό θα σας δώσει μια ιδέα για το πόσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε και θα διευκολύνει την αναζήτησή σας. Επιπλέον, η προέγκριση σας κάνει πιο ελκυστικό αγοραστή στα μάτια των πωλητών, επειδή τους δείχνει ότι είστε υπεύθυνοι και επιθυμείτε πραγματικά να προβείτε σε αγορά.

Επιλέξτε την κατάλληλη τοποθεσία

Η τοποθεσία είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες όταν αγοράζετε ένα σπίτι, οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε ποια περιοχή ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας και να ερευνήσετε τις διάφορες γειτονιές. Παράγοντες όπως οι τοπικές ανέσεις, τα καταστήματα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα σχολεία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, καθώς και πιθανά μελλοντικά αναπτυξιακά σχέδια ή κατασκευαστικά έργα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αξία του ακινήτου με την πάροδο του χρόνου.

Επιμείνετε στα αρχικά θέλω σας

Κατά την παρουσίαση των διαφόρων ιδιοκτησιών, είναι εύκολο να παρασυρθείτε από τις καμπάνιες και τις πολυτέλειες που προσφέρονται, αλλά προσπαθήστε να μην εστιάσετε πολύ σε αυτά που μπορεί ναι μεν να είναι ωραία αλλά όχι απαραίτητα για τις ανάγκες του τρόπου ζωής σας επί του παρόντος ή στο εγγύς μέλλον (π.χ. πισίνα). Αντίθετα, επικεντρωθείτε στο να βρείτε μια κατοικία που να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις (π.χ. αριθμό υπνοδωματίων) προτού σκεφτείτε οτιδήποτε άλλο!

Κάντε την έρευνά σας

Η έρευνα για ακίνητα στο Διαδίκτυο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε μια ιδέα για το τι είναι διαθέσιμο σε συγκεκριμένες περιοχές ή να έχετε μία εικόνα για τις τιμές προτού δεσμευτείτε για παρουσιάσεις σπιτιών ή προσφορές. Αφιερώστε λίγο χρόνο ψάχνοντας σε ιστότοπους με αγγελίες ή ακόμα και επικοινωνήστε απευθείας με κτηματομεσίτες εάν αναζητάτε κάτι συγκεκριμένο—ποτέ δεν ξέρετε τι ευκαιρίες θα μπορούσαν να προκύψουν!

Μη βιάζεστε

Αφιερώστε χρόνο όταν βλέπετε ιδιοκτησίες. Μη βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις μόνο και μόνο επειδή και άλλοι αγοραστές ενδιαφέρονται για το ίδιο σπίτι. Βεβαιωθείτε ότι κάθε κατοικία εκπληρώνει όλες (ή τουλάχιστον τις περισσότερες) προϋποθέσεις στη λίστα επιθυμιών σας πριν σκεφτείτε να υποβάλετε μια προσφορά—δεν θέλετε να μετανιώσετε για οποιεσδήποτε αποφάσεις αργότερα.

Λύστε όλες τις απορίες σας

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα ακίνητα που σας ενδιαφέρουν φροντίστε να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με οποιεσδήποτε λεπτομέρειες μπορεί να είναι ασαφείς ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι σχετικό κατά τις διαπραγματεύσεις με τους πωλητές (εάν για παράδειγμα απαιτούνται επισκευές). Εάν κάτι δεν είναι σωστό, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι για να μην προχωρήσετε περαιτέρω με τη συγκεκριμένη περίπτωση – εμπιστευτείτε το ένστικτό σας!

Tips για αγορά σπιτιού

Προσλάβετε έναν επαγγελματία

Εάν είναι δυνατόν, προσλάβετε έναν έμπειρο μεσίτη ακινήτων που μπορεί να παρέχει πληροφορίες για τις τάσεις της τοπικής αγοράς, να εντοπίσει πιθανά προβλήματα με ακίνητα από νωρίς, να διαπραγματευτεί για λογαριασμό αγοραστών κ.λπ. Ένας επαγγελματίας σύμβουλος ακινήτων θα έχει επίσης πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με πιθανές κατοικίες που δεν έχουν ακόμη βγει ακόμα στην αγορά. Ειδικά εάν απευθυνθείτε στη RE/MAX Plus, με τους άρτια καταρτισμένους και έμπειρους συνεργάτες, σίγουρα θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ πληθώρας οικιών που οι ιδιοκτήτες εμπιστεύονται αποκλειστικά στο πλέον αξιόπιστο κτηματομεσιτικό γραφείο στα Νότια Προάστια.

Σκεφτείτε την αξία μεταπώλησης

Ακόμα κι αν σκοπεύετε να ζήσετε στο ακίνητο για πάντα, είναι συνετό να έχετε κατά νου την αξία μεταπώλησης, καθώς αυτό θα επηρεάσει το πόσα χρήματα μπορούν να ανακτηθούν εάν μια μέρα αποφασίσετε (εσείς ή τα παιδιά σας) να προβείτε σε πώληση. Καλό είναι λοιπόν να εξετάσετε και αυτό τον παράγοντα κατά τη στάθμιση των προσφορών από τους πωλητές και στο στάδιο διαπραγμάτευσης.

Λάβετε τα πάντα γραπτώς

Προτού υπογράψετε τυχόν συμβόλαια, βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν τεκμηριωθεί σωστά με τους πωλητές, συμπεριλαμβανομένων τυχόν συμφωνημένων επισκευών/ανακαινίσεων κ.λπ. Για να είστε  σίγουροι ότι οι ενέργειές σας είναι σωστές αλλά και για να αποφύγετε τις πολλαπλές παγίδες που υπονομεύουν ιδιαίτερα τις αγοραπωλησίες ακινήτων, η αναζήτηση ενός έμπειρου συμβούλου ακινήτων αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η πιο σοφή επιλογή.

Η αγορά ενός νέου σπιτιού είναι ένα συναρπαστικό ορόσημο, αλλά απαιτεί επιμέλεια σε κάθε βήμα της διαδικασίας, από την έρευνα τοποθεσιών και γειτονιών έως τη διαπραγμάτευση συμβάσεων με πωλητές. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και σε συνεργασία με έναν άριστο σύμβουλο ακινήτων της RE/MAX Plus, το σπίτι των ονείρων σας θα γίνει πραγματικότητα χωρίς μεγάλο κόπο, χωρίς εμπόδια και χωρίς ανεπιθύμητες εκπλήξεις αργότερα.

Καλή επιτυχία!

Θέλετε τη βοήθεια ενός συμβούλου ακινήτων της RE/MAX Plus; 

    Δεν βρίσκετε το ακίνητο που σας ταιριάζει; Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας συνεργάτης της Remax θα επικοινωνήσει μαζί σας.

    Share this post

    Start typing and press Enter to search

    Shopping Cart