Ο Επαγγελματίας Μεσίτης Έχει Γνώσεις που Ξεπερνούν το Real Estate
/
/
Ο Επαγγελματίας Μεσίτης Έχει Γνώσεις που Ξεπερνούν το Real Estate
Ο επαγγελματίας μεσίτης ακινήτων χρειάζεται να έχει γνώσεις και από άλλους τομείς.

Ο Επαγγελματίας Μεσίτης Έχει Γνώσεις που Ξεπερνούν το Real Estate

Ο μεσίτης ακινήτων χρειάζεται να έχει γνώσεις και από άλλους τομείς. Ποιές είναι αυτές; Και πώς θα επιτύχετε σαν νέος μεσίτης της REMAX;

Αν θέλετε να επιτύχετε στον κλάδο ως μεσίτες θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι το επάγγελμα ισοδυναμεί με έναν πολυδιάστατο τίτλο που ξεπερνά τα όρια των υποδείξεων ακινήτων ή των προσφορών. Το προφίλ του μεσίτη είναι δυναμικό και συχνά χρειάζεται κανείς να έχει γνώσεις και ικανότητες και από άλλους τομείς. Όσο πιο μεγάλη η ευελιξία τόσο μεγαλύτερη και η επιτυχία. Την επόμενη φορά επομένως που θα σας ζητήσουν μια γνώμη/συμβουλή, προτού απαντήσετε «δεν είναι η δουλειά μου» σκεφτείτε ότι ίσως αυτή ακριβώς η ικανότητα να βρίσκετε λύσεις σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με μια αγοραπωλησία είναι το κλειδί για την κορυφή αλλά και ο λόγος που το επάγγελμα του μεσίτη μπορεί να χαίρει σεβασμού.

Ας δούμε παρακάτω ορισμένες από τις περιπτώσεις όπου ένας μεσίτης χρειάζεται να χρησιμοποιήσει περισσότερες γνώσεις από αυτές που δηλώνει αυστηρά το επάγγελμά του.

Ικανότητα Κατανόησης Νομικών Όρων

Οι μεσίτες δεν είναι δικηγόροι και δεν πρέπει να δίνουν νομικές συμβουλές. Ωστόσο, πρέπει να είναι σε θέση να κατανοούν κάθε γραμμή των συμβάσεων που υπογράφουν οι πελάτες τους και να εξηγούν τις συνέπειες του να ακολουθήσουν τη μία διαδρομή από την άλλη. Η αδυναμία ενός μεσίτη να κατανοεί τα νομικά ζητήματα ενός συμβολαίου όχι μόνο σημαίνει έλλειψη επαγγελματικής ευθύνης αλλά και ζημία στον πελάτη.

Επίγνωση Των Πολεοδομικών Κανονισμών

Πολλοί κτηματομεσίτες υποθέτουν ότι είναι ευθύνη του πελάτη να προσέξει εάν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν έχει παρανομίες. Ή επίσης θεωρούν ότι η παροχή πληροφοριών για τις πολεοδομικέ ζώνες δεν εμπίπτει στον τομέα της εμπειρογνωμοσύνης τους. Αυτές οι εκτιμήσεις ωστόσο είναι λανθασμένες: Οι μεσίτες που εκπροσωπούν αγοραστές πρέπει να έχουν πλήρη επίγνωση των πολεοδομικών κανονισμών που επηρεάζουν ένα σπίτι και πρέπει να διεξάγουν τη δέουσα μελέτη σχετικά με τη νομιμότητα και τις άδειες που σχετίζονται με ένα ακίνητο. Η παροχή πληροφοριών πολεοδομικής νομιμότητας και η διενέργεια έρευνας για το τι ισχύει στις πολεοδομικές ζώνες είναι αναγκαίες ακόμη και όταν ένας αγοραστής δηλώνει την πρόθεσή του να τροποποιήσει την τρέχουσα χρήση ενός ακινήτου – όπως η προσθήκη μιας άλλης μονάδας προς ενοικίαση, η αλλαγή του ακινήτου σε διώροφη, η προσθήκη μιας πισίνας ή οποιαδήποτε άλλη τροποποίηση στο σπίτι. Όπως έχει διαπιστωθεί, οι μεσίτες που αποτυγχάνουν να παρέχουν ορθές συμβουλές σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πελατών όταν εμπιστεύονται έναν μεσίτη και βλάπτουν σοβαρά τόσο τους πελάτες όσο και το επάγγελμα.

Φράσεις Όπως «Ο Πωλητής Δεν Μου Το Είπε» Είναι Αδικαιολόγητες

Μια άλλη «ασπίδα» που συχνά χρησιμοποιούν οι μεσίτες για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους σε περίπτωση προβλημάτων σε αγοραπωλησία είναι: «Ο πωλητής δεν μου το είπε, επομένως δεν μπορώ να θεωρηθώ υπεύθυνος». Αυτή η δικαιολογία, ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο εάν ο μεσίτης επιμελήθηκε με τη δέουσα σημασία όλες τα σχετικά ζητήματα και ζήτησε τεκμηρίωση για την υποστήριξη των ισχυρισμών του πωλητή.

Πάρτε, για παράδειγμα, μια κατάσταση όπου ένα σπίτι είχε σκαλωσιές και, εν αγνοία τόσο του αγοραστή όσο και του μεσίτη, οι σκαλωσιές ενοικιάζονταν και δεν ανήκαν πλήρως στον πωλητή. Ο αγοραστής δεν ενημερώθηκε ότι οι σκαλωσιές ήταν νοικιασμένες και ότι η ενοικίασή τους θα είχε σημαντικό κόστος, μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης. Αν και οι λεπτομέρειες δεν είναι ξεκάθαρες στην απόφαση, υπονοείται ότι ο σύμβουλος ακινήτων του πωλητή γνώριζε για τις σκαλωσιές που ενοικιάζονταν, αλλά απέτυχε να προβεί σε δέουσες ενέργειες, όπως να εξετάσει το συμφωνητικό ενοικίασης. Ως εκ τούτου, ο κτηματομεσίτης του αγοραστή θεωρήθηκε υπεύθυνος για αυτή τη βαριά παράβλεψη και διαπιστώθηκε ότι παραβίασε τα καθήκοντά του να παρέχει ικανές συμβουλές, να εκπροσωπεί τα βέλτιστα συμφέροντα του πελάτη του και να παρέχει όλα τα ουσιαστικά γεγονότα.

Συμπέρασμα: Γιατί Όλες Αυτές Οι Γνώσεις Έχουν Σημασία

Όλο και περισσότεροι μπαίνουν στο επάγγελμα του Real Estate. Αυτό έχει προκαλέσει μεγάλο ανταγωνισμό και οι κτηματομεσίτες δυσκολεύονται να διακριθούν επειδή αγωνίζονται να διατυπώσουν γιατί ή πώς παρέχουν αξία. Ένας απλός τρόπος για να δείξετε την αξία σας είναι να κατανοήσετε πλήρως τις νομικές επιπτώσεις των εγγράφων που υπογράφει ο πελάτης σας, να αποκτήσετε γνώσεις στην ανάγνωση και κατανόηση των πολεδομικών κανονισμών και να λαμβάνετε τις απαραίτητες συμβουλές σε περίπτωση αμφιβολίας. Άλλωστε, ο ρόλος του συμβούλου ακινήτων είναι ακριβώς να παρέχει ικανές συμβουλές και να προστατεύει τα συμφέροντα των πελατών του. Η εκπλήρωση αυτού του ρόλου δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να αποκτήσετε περισσότερους πελάτες, είναι και ο νόμος.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart